Modulaire woningen winnen snel terrein als innovatieve en duurzame woonoplossing.
Deze relatief nieuwe manier van bouwen combineert flexibiliteit met een lange levensduur én hoge restwaarde. Maar hoe lang gaan modulaire woningen nu eigenlijk mee? En hoe zorgt C3 Living ervoor dat deze woningen niet alleen functioneel zijn, maar ook toekomstbestendig?
Levensduur en restwaarde
Modulaire woningen van C3 Living worden ontworpen met een verwachte levensduur van 30 tot 50 jaar. Dankzij het gebruik van hoogwaardige, duurzame materialen blijft de restwaarde na 15 jaar op zo’n 65% van de oorspronkelijke aankoopprijs. Na 30 jaar is dit nog steeds 30%, wat bijzonder hoog is in vergelijking met traditionele woningbouw. Dit betekent dat een investering in een modulaire woning ook op de lange termijn waardevol blijft — voor de gebruiker én voor de planeet.
Duurzaam bouwen bij C3 Living
Duurzaamheid is geen bijzaak, maar de kern van het bouwproces bij C3 Living. We bouwen modulair, wat inhoudt dat woningen flexibel ontworpen worden en bij verhuizing volledig herplaatst kunnen worden. Deze aanpak voorkomt sloopafval, verlengt de levensduur van woningen en stimuleert hergebruik. Door woningen demontabel te maken, zorgen we dat elk onderdeel een tweede leven kan krijgen — óók na tientallen jaren.
Materiaalkeuze met oog voor mens en milieu
Onze materiaalkeuzes zijn bewust en duurzaam:
- Stalen frames vormen de solide en circulaire basis van onze woningen. Staal is 100% herbruikbaar en kent een uitzonderlijk lange levensduur.
- Faay-wanden, met een kern van biobased vlas, dragen bij aan een gezond binnenklimaat en een lage CO₂-uitstoot.
- Fermacell-vloeren bestaan uit gerecycled gips en papiervezels. Ze bieden uitstekende brand- en geluidswerende eigenschappen en zijn milieuvriendelijk.
- Kunststof kozijnen met HR++ glas zijn onderhoudsarm, isolerend en dragen bij aan energiezuinig wonen.
- Falk-sandwichpanelen bieden topisolatie en zijn gecertificeerd voor duurzaam materiaalgebruik (BES 6001).
- Houten gevelafwerking gebeurt met FSC-gecertificeerd hout, waarmee wordt bijgedragen aan verantwoord bosbeheer.
Circulaire economie in de praktijk
Onze woningen kunnen na de eerste gebruiksperiode opnieuw worden ingezet, bijvoorbeeld op een andere locatie. Wanneer herplaatsing niet mogelijk is, worden materialen zorgvuldig gedemonteerd en hergebruikt in nieuwe projecten. Hierdoor ontstaat een gesloten bouwcyclus, waarin verspilling wordt geminimaliseerd en waarde behouden blijft.